Sprezzatura – Cum sa arati bine fara prea mari eforturi

Sprezzatura – Cum sa arati bine fara prea mari eforturi

SPREZZATURA: Cu siguranta ati auzit de acest fermecator cuvant italian. Dar ce este sprezzatura?

In cuvinte simple, este un mod de-a te imbraca bine, cu gust, fara a face prea mari efoturi.

Sprezzatura poate fi tradus ca „ravaseala artistica”. Italienii sunt maestrii ai „look-ului pe graba”, care arata bine.

Sprezzatura are radacini in atitudinea lor, dar de unde vine aceasta atitudine?

Sprezzatura - Barbatul Renasterii

La inceputul secolului XVI, Baldassare Castiglione a scris „Cartea Curtezanului”, un ghid al gentleman-ului, ceea ce era chiar el.

Relata ca imbracatul fara efort era la fel de important ca „a arata bine”. Pentru ca a scris pentru barbatii nobili ai vremurilor, acest mod de a te imbraca era mai mult o eticheta decat o atitudine.

Astazi, principiul este vast raspandit printre barbatii italieni, iar trend-ul nonsalantei, rebeliunii sartoriale, fara griji a trecut granitele italiene si s-a raspandit in toata lumea.

Sprezzatura in Romania

Sprezzatura - Invata regulile apoi incalca-le

Outfit-ul barbatilor niciodata nu ar trebui sa arate perfect, potrivit sprezzatura. Cumva incearca sa ne spuna ca barbatii nu trebuie sa respecte regulile potrivirii culorilor si a tiparelor uzuale? Nu, regulile sunt bune, dar fiecare regula este menita incalcarii.

Odata ce ai invatat regulile, poti incepe sa le incalci si sa le distorsionezi dupa bunul plac. Odata ce ai atins perfectiunea sartoriala, este timpul pentru a incerca nonsalanta sartoriala, SPREZZATURA.

Sprezzatura Romania

Daca intotdeauna respecti regula de a potrivi cravata cu batista, daca intotdeauna camasa ta este apretata si daca nu incalci niciodata regulile, nu vei arata niciodata original.

Te vei amesteca in lumea barbatilor in care toti stiu regulile si se imbraca in acelasi fel.

Dar daca totusi vei avea curajul de-a incalca niste reguli, daca incepi sa te imbraci curajos si nonsalant, vei fi vazut ca un barbat cool. Un barbat stilat. Pentru ca stilul nu poate fi cumparat. Or il ai, ori nu, zice UGO.

Cu drag,

Dragos-Alexandru Sandulache

Postari asemanatoare

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: