Istoric: Camasa cu Ac Pin

Istoric: Camasa cu Ac Pin

Camasa cu Ac Pin e de gen masculin

Stilul intotdeauna se uita catre trecut la cele mai definitoare ere pentru inspiratia sartoriala.

Sartorial = Se refera la un croitor, la o croitorie sau la o haina croita – eleganta sartoriala.

La UGO intotdeauna va fi despre croiala desteapta a anilor de gratie 1920. Este vorba despre acei barbati care puneau o mare cantitate de mandrie in cum ieseau pe strada. Barbatii voiau sa arate „destepti”, un element vestimentar care se poate pierde in ziua de azi prin marea de jeansi si tricouri.

Al Pacino in Camasa cu Ac Pin

Anii '20 au fost maximum pentru croitorie, era de aur a gentlemanilor.

Glamour si croiala serioara picteaza o poza aparte a anilor de gratie '20. La inceputul secolului XX, popularitatea serioarele camasi cu ac pin stergea orice oportunitate ale blegitelor riduri din imbracamintea barbateasca, asigurand estetica unde era strictete.

Dar stilul de camasa batoasa a contribuit la un sens distinct de rigiditate de pe vremea Victoriana, de care tinerii gentlemeni ai anilor '20 incercau sa scape.

Camasa cu Ac Pin, un mod de rebeliune

Camasa cu Ac Pin devenise un mod de rebeliune impotriva imbracamintei vechi si rigide si impotriva vechilor si rigidelor idealuri.

Camasile cu Ac Pin moi au crescut in popularitate, dar textilele matasoase erau prea delicate in a suporta o cravata fara sa arate dezordonata.

Prin conectarea gulerului cu un ac pin puteai avea o forma mai definita si un look mai frumos. Cravata avea sa stea ridicata si arcuita usor intr-o maniera desteapta si sofisticata.

Doua tipuri de ace pin au transformat imbracamintea barbateasca a anilor '20. Acul Pin clasic are capete care se insurubeaza prin gauri in guler.

Ca mai toate trendurile in croitorie, a intrat si a iesit din fashion de-a lungul deceniilor, dar a fost readus in lumina reflectoarelor prin TV Show-uri populare.

La inceputul anilor '30, Paul Muni a fost vazut purtand o Camasa cu Ac Pin in "Scarface".

O usoara revigorare a Camasii cu Ac Pin a venit in anii '80 cand Michael Douglas a purtat una in filmul "Wall Street". Mai recent, stilul sharp al „Mad Men” si „Boardwalk Empire” a readus Camasa cu Ac Pin in industria imbracamintei barbatesti.

Michael Douglas in Camasa cu Ac Pin

Cu drag,

Dragos-Alexandru Sandulache

Postari asemanatoare

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: