Camasa cu Ac Pin

Camasa cu Ac Pin

Accesoriile barbatesti – Camasa cu Ac Pin

Foarte stilata si mereu la moda printre gentlemeni este camasa cu ac pin. Nu foarte multi barbati stiu ca exista asa ceva, iar UGO crede ca un astfel de accesoriu ar trebui sa devina celebru. In Romania, nu mai exista decat intr-un singur loc si costa o avere, 800ron. Nu e de mirare de ce barbatii de la noi nu poarta camasa cu ac pin.

Ce este mai exact camasa cu ac pin? Ar trebui sa aveti in vedere purtarea unui ac pin? Daca da, ce ac pin este potrivit pentru dumneavoastra?

Astea sunt doar cateva intrebari la care ne raspunde UGO, expertul dumneavoastra in moda pentru barbati.

Care este scopul unui ac pin de guler camasa?

Scopul acului pin este de a strange cele doua margini ale camasii, mai aproape una de cealalta, creand o imagine unica si decorativa. Pe langa asta, acul pin va impinge in fata nodul de la cravata ceea ce va da o nota mai proeminenta cravatei.

Acul pin este o bijuterie barbateasca, asa ca il puteti considera mai fashion decat camasa cu nasturi la guler. Si daca am ajuns la acest capitol, haideti sa si enumeram tipurile de guler de camasa care exista pe piata:

*Gulerul clasic: Este un guler semi-deschis, traditional, elegant, atat ca forma, cat si ca dimensiuni. Gulerul clasic se potriveste de minune cu orice fel de cravata. Ca model, poate avea unul sau doi nasturi. Il intalnim la camasile business/clasice si, uneori, la camasile de ceremonie.

*Gulerul French (Spread, deschis): Acest tip de guler prezinta o deschidere mai mare decat la gulerul clasic si mai mica decat gulerul englezesc. Este cunoscut si sub denumirea de guler frantuzesc. Se potriveste atat cu un nod de cravata mai bogat, cat si cu unul mai ingust. Este o alegere sigura, deoarece stilul sau adaptabil merge cu cravata, dar si atunci cand primul sau primii doi nasturi ai camasii sunt desfacuti. Il intalnim la camasi business/clasice si la camasi smart casual.

Tom Ford in Camasa cu Ac Pin

*Gulerul Wide Spread sau English Spread: denumit aici Open Collar. Este un guler traditional englezesc si se spune ca este gulerul pentru care a fost facut nodul de cravata. Deschiderea mare a gulerului incadreaza perfect nodul de cravata bogat. Il intalnim la camasile business/clasice si este, de obicei, purtat cu cravata si la costum, uneori si la camasile de ceremonie, insa poate fi purtat si deschis, la un blazer.

*Gulerul button-down: Cateodata denumit si guler polo, deoarece era specific jucatorilor de polo pentru a nu fi deranjati de guler in timpul jocului. A revolutionat moda prin sistemul de prindere al gulerului, prin nasturi direct de camasa. Gulerul button-down poate fi purtat cu o cravata, prezentand avantajul unei bune fixari a acesteia, mai ales cand camasa este purtata cu sacou sau pulover. Acest tip de guler arata insa mai natural si mai aproape de originile sale sportive atunci cand este purtat fara cravata. Il intalnim la camasile smart casual si casual si arata minunat purtat deschis, la un blazer.

*Gulerul Two Buttons: Este o varianta a gulerului clasic, insa are doi nasturi. Este un guler elegant, care incadreaza perfect o cravata bogata, si care, in plus, datorita celor doi nasturi, prezinta avantajul de a nu-si modifica aspectul in momentul in care il descheiati lejer la gat. Il intalnim la camasile business/clasice, insa poate fi purtat deschis la sacou sau blazer.

*Gulerul smart: Prezinta particularitatea ca gulerul este prins prin nasturi de stei. Este construit pentru a-si mentine forma si pozitia, chiar si cand descheiati camasa la primul nasture. Il intalnim, de obicei, la camasile smart/casual.

*Gulerul Wing: Gulerul pentru papion. Este modelul de guler specific pentru camasile de ceremonie si se poarta numai impreuna cu papion. Varfurile scrobite ale gulerului au o forma asemanatoare aripilor, de unde si denumirea de guler Wing (engl.=aripa).

*Gulerul Round Wing: Reprezinta o varianta a gulerului pentru papion, cu varfurile gulerului rotunjite. Indiferent de guler, este o regula sa purtati cravata daca aveti camasa cu ac pin. Nu purtati un ac pin daca nu aveti cravata, arata ridicol.

Ce stiluri de ac pin de camasa exista?

Acul Pin de Siguranta este un ac pin de camasa care arata ca un ac de siguranta pe care l-ar folosi o mama pentru a prinde un scutec traditional. Producatorii acestui tip de ac pin au design-uri foarte elegante si nu este exact ca un ac de siguranta, daca il analizezi in detaliu.

Acul Pin de tip Gantera arata ca o gantera in miniatura. Acest tip de ac pin pentru camasa are un capat care se insurubeaza atunci cand il prindeti.

Acul Pin Clip, fata de celelalte doua pe care le-am enumerat, se foloseste de clips pentru a impinge gulerul mai in interior. Acul Pin Clip apuca cele doua margini de la guler si le apropie. Cu toate astea, aveti in vedere ca acest tip de Ac Pin nu este atat de sigur ca celelalte doua pe care le-am enumerat. Clipsurile se pot desface si puteti pierde Acul Pin.

Alegerea unui Ac Pin de Camasa potrivit

Acele Pin vin ori in culoarea gri, ori auriu. Ce culoare de ‚Ac Pin pentru Camasa’ merge cu ce tinuta? Depinde de stilul dumneavoastra, care este imbunatatit cu timp si efort.

In general, cand va alegeti acul pin, trebuie sa va uitati la catarama de la curea sau cureaua de la ceas. Auriu cu auriu si argintiu cu argintiu.

Cu drag,

Dragos-Alexandru Sandulache

Postari asemanatoare

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: