De ce port vesta de costum

De ce port vesta de costum

Toamna şi-a intrat în drepturi pe neaşteptate, deşi calendaristic a început de mai bine de o lună, în realitate, de doar câteva săptămâni putem spune că simțim că s-a terminat vara.

Pentru că ne-a luat prin surprindere, vă voi da astăzi idei de ținute perfecte pentru perioada asta a anului, în care este îndeajuns de frig încât să avem nevoie de ceva mai gros de îmbrăcat, însă nu este încă vremea paltoanelor şi a gecilor.

Vestele, pentru bărbați reprezintă acel articol vestimentar de care ne putem folosi pentru a avea parte de confortul termic necesar, însă să putem purta ținute în trend.

Dacă întotdeauna ți-ai dorit o vestă de costum, probabil te vei bucura să afli că sunt iar la modă. Sunt călduroase, extrem de confortabile şi pot fi purtate la orice ținută casual sau chiar sport. În oraş sau chiar în timpul plimbărilor la munte, este perfectă chiar şi la locul de muncă în zilele friguroase!

La început, vestele au fost utilizate de către mesagerii călăreți. Vestele au fost create pentru a proteja călăreții de interperii. Cu timpul, după mai multe încercări, acestea au fost introduse și la ținutele formale.

Acesta este un element excelent pentru layering, dar ne vom concentra pe modele de veste pe care le poți întâlni.

Vestă de costum la un singur rând de nasturi

Este cel mai uzual model de vestă pe care îl vei întâlni aproape la orice ținută care implică o vestă sau un costum din trei piese.

O vei găsi în diferite lungimi, tăieturi și culori. Vesta de costum va arăta bine atât la un costum cu un singur rând de nasturi, precum și la unul cu două rânduri de nasturi.

O poți găsi cu decolteu în V sau U. Poate fi cu sau fără rever. Dacă dorești ceva mai deosebit, alege modelul cu revere sau cu decolteu în formă de U (o vei mai găsi cu denumire de potcoavă).

Vestă de costum la două rânduri de nasturi

Vestele acestea erau populare între anii ’20-’50. De regulă, acest tip de vestă o vei întâlni cu guler ascuțit sau șal. Nasturii pot fi aranjați fie în formă de trapez, fie paraleli.

Dacă VESTA este la două rânduri de nasturi probabil nu reprezintă o alegere atât de inspirată pe timp de vară, din cauza materialului extra. Recomandarea lui UGO este să o porți doar la sacouri cu un singur rând de nasturi.

Partea din spate a vestei

Aici ai trei variante pe care le poți întâlni. Fie partea din spate este făcută din același material ca și cea din față, fie e un material în contrast din mătase sau vâscoză, fie alegi un imprimeu care personalizează vesta.

UGO alege ultima variantă deoarece reprezintă modalitatea perfectă de a individualiza vesta și, implicit, și ținuta prin plusul de personalitate.

Acestea sunt cele mai importante modele de veste pe care le vei întâlni, restul sunt detalii pe care le stabilești tu. Numărul de nasturi, culoarea și poziția lor, numărul de buzunare, tipul de decolteu, lățimea și tipul de rever etc.

Dacă participați la un eveniment special, precum un botez sau o nuntă în toamna asta şi nu ştiți cum să purtați vesta la o ținută elegantă, ei bine, un costum negru poate fi purtat cu o ținută cu accente vişinii, în cazul acesta puteți purta butoni de aceeaşi culoare.

Puteți jongla puțin cu imprimeurile, de exemplu, dacă purtați o vestă în dungi verticale, să purtați cravata în dungi orizontale, sau invers.

Mai multe detalii despre modelele de veste veți găsi în infograficul de mai jos.

Postari asemanatoare

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: